Modevakschool Mode-Instituut La Belle Ligne in Weert

Contact

Dorien Blankers heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van modevakken en deelt graag deze kennis met haar studenten. Naast haar kennis deelt zij ook graag de liefde voor het modevak. Lees hier het bijzondere verhaal van Mode-Instituut La Belle Ligne.

Verdiep u in het modevak

Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in het modevak? Zou u graag een opleiding tot stylist(e), modeontwerper, hoedenmodist(e) of hoofddocent modevakken willen volgen? Kies voor een 1- of 2-jarige avondopleiding bij Mode-Instituut La Belle Ligne in Weert. Dorien Blankers geeft al jaren met passie en liefde voor het vak les aan gemotiveerde leerlingen. Dit komt helemaal niet als een verrassing, want deze passie zit Dorien in het bloed.

Jong geleerd is oud gedaan.

De passie voor modevakken begon namelijk al bij haar moeder, mw. M. Blankers-Neijnens. De interesse voor het vak is bij mw. M. Blankers-Neijnens ontstaan door een coupeuse die aan huis kwam om veranderwerk te doen en nieuwe kleding te maken. Na haar school kreeg mw. M. Blankers-Neijnens de kans om hierin onderwijs te volgen. Tijdens haar huwelijk besloot ze een officiële opleiding tot coupeuse te volgen en haar diploma's te halen om als docent les te kunnen geven. Hierna heeft zij haar modevakschool 1959 opgericht.


Dorien Blankers volgde haar moeder op als directeur en heeft haar diploma basiscursus op haar veertiende behaald. Met 50 jaar leservaring verzorgt zij elke cursus tot in de puntjes. Op 23-jarige leeftijd behaalde ze cum laude haar elfde diploma: hoofddocent modevak. Voor haar eigen volksdansgroep Wertha heeft ze ook de kostuums ontworpen en gemaakt.

Een greep uit de historie van Mode-Instituut La Belle Ligne

Voordat zij haar eigen modevakschool oprichtte, werkte mevrouw M. Blankers-Neijnens als zelfstandige coupeuse en naaide zij kleding voor anderen. Na het behalen van de opleiding Docent Modevak in 1959, begon mevrouw Blankers-Neijens met het lesgeven. In 1961 zijn de lessen zo gegroeid, dat het bedrijf zich als Zelfstandige Modevakschool bij de KvK liet inschrijven na de verhuizing naar Weert. De eerste studenten behaalden vervolgens in 1963 een officiëel diploma, nadat hun kleding met zeer veel trots geshowd werd tijdens de eerste modeshow. Na de oprichting van Mode-instituut La Belle Ligne in 1981 werd een eigen leslokaal erbij gebouwd, waar zij les gaf aan vele studenten die hier alle aspecten van het modevak leerden en de bijbehorende examens afnam. Dochter Dorien was bij al deze lessen aanwezig om zo de kneepjes van het modevak al op jonge leeftijd onder de knie te krijgen en is zelf in 1970 geslaagd voor haar diploma Docent Modevak.