Modevakschool Mode-Instituut La Belle Ligne in Weert

Contact

Dorien Blankers heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van modevakken en deelt graag deze kennis met haar studenten. Naast haar kennis deelt zij ook graag de liefde voor het modevak. Lees hier het bijzondere verhaal van Mode-Instituut La Belle Ligne.

Verdiep u in het modevak

Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in het modevak? Zou u graag een opleiding tot stylist(e), modeontwerper, hoedenmodist(e) of hoofddocent modevakken willen volgen? Kies voor een 1- of 2-jarige avondopleiding bij Mode-Instituut La Belle Ligne in Weert. Dorien Blankers geeft al jaren met passie en liefde voor het vak les aan gemotiveerde leerlingen. Dit komt helemaal niet als een verrassing, want deze passie zit Dorien in het bloed.

Jong geleerd is oud gedaan.

De passie voor modevakken begon namelijk al bij haar moeder, mw. M. Blankers-Neijnens. De interesse voor het vak is bij mw. M. Blankers-Neijnens ontstaan door een coupeuse die aan huis kwam om veranderwerk te doen en nieuwe kleding te maken. Na haar school kreeg mw. M. Blankers-Neijnens de kans om hierin onderwijs te volgen. Tijdens haar huwelijk besloot ze een officiële opleiding tot coupeuse te volgen en haar diploma's te halen om als docent les te kunnen geven. 


Dorien Blankers volgde haar moeder op en heeft haar diploma basiscursus op haar veertiende behaald. Op 23-jarige leeftijd behaalde ze cum laude haar elfde diploma: hoofddocent modevak. Voor haar eigen volksdansgroep Wertha heeft ze ook de kostuums ontworpen en gemaakt.